marcus
per en 13 D'octubre 2013
728 Vistes

Després de tenir tot el motlle enllestit i els tacs marcats amb la forma de les 'C's' toca enganxar els aros.

Els aros venen amb un gruis de 5mm. el qual s'ha de passar a 1.7mm (+ó-). Ja els vaig rabaixar fa temps i em va costar tant que vaig estar apunt de desistir de fer el cello. Va ser desesperant perquè les eines que tinc són molt dolentes i vaig acabar per fer servir una pulidora orbital per anar rebaixant el gruix. això em va costar uns 15 dies aprox. (treballant a estonetes clar). Finalment vaig descobrir que esmolant molt bé el ribot plà podia anar treient material més ràpidament i ho vaig fer ¡¡¡

Després d'aquesta llarga tasca (i aborrida) vaig tallar els aros de forma que els pogués aprofitar tots bé, i els vaig posar en remull una hora,, mentre s'escalfava el ferro que faig servir per doblar-los (me'l van deixar).

  Els hi dono forma amb el ferro molt calent i patint de valent perquè se'm trenca la fusta per tot arreu, de fet va ser un desastre, se'm va esquarterar la primera de les C's per uns 4 punts. Ho vaig intentar arreglar primer amb cola calenta però no va funcionar, perquè al tornar a intentar doblar-los, la cola es desfeia i es tornava  a obrir. Al final ho vaig arreglar amb loctite (ja sé que és un sacrilegi però és lo unic que podia fer)

Després de doblar-lo i arreglar-lo el presento sobre el tac ja retallat amb la forma i el deixo un dia sencer sense encolar, només perquè agafi la forma.

Ho faig a les dues C's evidentment.

A sota podeu observar part de la xapusseta que vaig fer per arreglar l'aro.

El pas següent és enganxar-les amb la ja famosa cola calenta que, per cert, pels que no ho sapigueu fa molta pudor!

 

Com veieiu vaig haver de fer mans i mànigues per intentar que quedessin ben apretats els aros contra els tacs, això és degut a que no tinc accessoris adequats pel cello, els hauria d'haver fet però no hi vaig caure i quan em vaig posar a enganxar ja no estava a temps.

Amb els aros de les C's enganxats rebaixo amb el ribotet la part de fusta que sobra i començo a donar forma a l'altra banda del tac que també ha de ser arrodonida i allotjará els aros que van cap al cap i cap al cul.

 

Primer sempre enganxarem els aros de les dues C's, perquè? millor ho veiem en una foto perquè no sé com carai explicar-ho

-ara ja puc doblar els altres aros i fer que encaixin en els que tinc enganxats.

Però abans he d'arrodonir bé i la part del taco que queda a la que li enganxaré els aros que falten.

Ara que sí que m'he fet un útil per fer-ho bé:

 

Publicat a: Música
Ness
ets un crack
13 D'octubre 2013
miquel pubill
renoi!!!
13 D'octubre 2013
marcus
carai, així si que dona gust anar treballant no es veu però faig fallos de principiant, bé, d'ignorant més aviat però que em foten una rabia
14 D'octubre 2013
marcus
un dia d'aquests us faré una proposta de minijoc, a vosaltres dos evidentment
14 D'octubre 2013