marcus
per en 18 D'octubre 2013
789 Vistes

Violí núm 1: PLOWDEN 


Guarneri del Gesú. Sense ànim de voler influenciar he de dir que per mi un dels violins més bonics que he vist, però tot va a gustos.

Construit l'any 1735 pel gran dels Guarneri és un dels grans violins aclamats en el panorama violinístic mundial (es veu que sona de meravella)

 

 

Violí núm 2: TITIAN

Fet pel signore Stradivari el 1715 és un dels violins que entren dins del seu "periode daurat", que és, evidentment, el periòde en que va crear les seve més bones peces. Aquest periode és més o menys del 1700 al 1730 (aprox.)

 

Violí núm. 3.- VIOTTI

Una altra obra del signore, aquest del 1709 i per tant també del període daurat. Destaca el seu fons d¡una sola peça d'auró, peça que algun dia m'agradaria tenir a mi també :-(( de moment valen molta pasta. Destaca també el seu bon estat de conservació on es pot veure com el vernís a aguantat com un jabatu tots aquests anys.

 

 

 

Violí núm. 4.- PIETRO GUARNERI

Aquest no té nom per això ḧe posat el nom del seu constructor. Fill de papá Guarneri que va marxar de Cremona cap a Mantua per seguir la tradició familiar de fer coses d'aquestes com les que jo faig però força millor i amb molt bons resultats (no com els meus :-)).

El violí destaca pel seu gran arquejat, si us hi fixeu, la tapa i el fons sobresurten molt de la base de la caixa, si el compareu amb els Stradivari veureu que, aquests últims són més plans.

 

 

Violí núm. 5.- MESSIAH

El Mesies si, dir així perquè un dels propietaris que el va tenir sempre en parlava però mai l'ensenyava i un dia un amic seu li va dir que era com el Mesies que no arriva mai.

És un dels violins més coneguts del món perquè està envoltat de molta polèmica. Aquesta gira, bàsicament en si és realment un Stradivari o és una falsificació. Hi ha molts arguments a favor i molts en contra. El que sí que és veritat és que hi ha coses que sorprenen només mirant-lo.
 La 1a és el seu perfectíssim estat de conservació, no sembla ni antic, però també es diu que va estar més de 100 anys guardat en la seva caixa totalment oblidat. També sorprèn la unió del mànec amb el cos, però això només ho veiem els malalts com jo que no tenim més coses a fer.

Actualment està en el ashmolean museum d'Oxford exposat on, el seu últim propietari el va deixar amb la condició explícita que mai ningú el tornés a tocar (curiós oi?)

Hi ha moltes més coses d'aquest violí i de la polèmica que el fan apassionant, de moment penjo la foto i ja direu

 

 

That's all folks!

Publicat a: Música
Sigues el primer a qui li agrada això.
Ness
Lutier, tots els veig si no fa no fa, iguals, no em puc decidir..... Ja veig que en Miquel ja ha triat, però jo no en sé prou...no sé amb què m'haig de fixar per dir-te quin m'agrada més. Cal que et digui que van fer un documental i van apuntar el motiu del per què els violins d'aquella època sonave... Veure més
20 D'octubre 2013
miquel pubill
per favor,no em diguis sr.pubill,sóc en miquel i som amics,una abrçada
20 D'octubre 2013
marcus
Okey, doncs ja està decidit, era un petit joc en agraïment a la atenció que teniu amb mi. Lo de sr. Pubill era una mica en broma, no et preocupis :-) La veritat és que és cert que tots sçon quasi iguals, jo estic una mica com tu, no sé quin fer. Ara ja sí, tot i que he de dir,Miquel, que aquest és u... Veure més
20 D'octubre 2013
miquel pubill
ja el buscaré
20 D'octubre 2013